Miksi Uunisepät?

Oikean lämmitysmuodon valinta on kauaskantoinen päätös

Lämmitysjärjestelmän valinta on omakotitalon rakentajan tärkeimpiä päätöksiä. Se vaikuttaa asukkaan viihtyvyyteen ja kukkaroon koko rakennuksen elinkaaren ajan. Kerran valitun järjestelmän vaihtaminen on useimmiten hankalaa ja kallista, joskus jopa mahdotonta.

Lämmitysvalinnan ja energiatalouden suunnittelun tekee vaikeaksi se, että vaihtoehtoja on runsaasti ja vain harvoin on osoitettavissa yksi ja ainoa kohteeseen sopiva vaihtoehto. Valintaan vaikuttavat lämmitysjärjestelmien ominaisuuksien lisäksi muun muassa omat mieltymykset ja kokemukset, taloudelliset tekijät sekä rakennuspaikan ja rakennuksen mahdollisuudet ja rajoitukset. Valintaa ei myöskään helpota esimerkiksi sähkön tai öljyn joskus isotkin hinnanmuutokset. Lämmitysjärjestelmän kokonaiskustannukset muodostuvat rakentamisvaiheen investoinnista, energiakustannuksista, kiinteistä vuotuisista perusmaksuista sekä huolto- ja korjauskustannuksista.

Yhä useampaan kotiin asennetaankin jo rakennusvaiheessa varaava tulisija turvaamaan lämpö kaikissa olosuhteissa sekä leikkaamaan energialaskua. Nykyään pientaloissa takkalämmitys tukeekin yleisemmin jotain toista lämmitysjärjestelmää. Sopivan kokoisesta tulisijasta saadaan oikein käytettynä yli kolmasosa rakennuksen koko lämmitystarpeesta.

Yleisimmät lämmityksen energialähteet ovat sähkö, maalämpö ja puu.

uuteen taloon

Etuja uuden talon ostajalle

Kannattaa pitää huoli, että tulevassa uudessa kodissa on Uuniseppien varaava takka.

Nämä edut saat vain Uuniseppien kumppanilta:

 1. Ilmaista asiantuntija-apua suunnitteluvaiheessa.
 2. Työmaakäynnit veloituksetta.
 3. Lisäalennusta kun talomyyjä on Uunisepät-kumppani.
 4. Maailman parhaan varaavan tulisijan.

Lue lisää

vanhaan taloon

Takan hankinta asuttuun kotiin on helppoa

Talon lämpötehokkuuden päivittäminen kannattaa! Energian hinnan jatkuvasti noustessa kodin lämmitysmuodon vaihtaminen on ajankohtainen asia. Puilla lämmittäminen tuo turvallisuutta, lisää asumismukavuutta ja pienentää tuntuvasti energialaskua.

Lue lisää

vapaa ajan asuntoon

Uuniseppien takka tekee mökin!

Luonto ja sen läheisyys rauhoittaa. Maailman paras paikka on oma mökki, jossa on helppo unohtaa stressi ja huolet. Mökillä on aikaa oleskella ja nauttia luonnosta, rauhasta ja yhdessäolosta.

Lue lisää

tarinamme

Tarinamme

Tulen hallitseminen on ollut taito, joka on mahdollistanut ihmisen selviytymisen pohjoisilla leveysasteilla, ja tulisija on ollut jo varhaisista ajoista osana asuinrakennusta. 1700-luvun loppupuolella huolestuttiin metsien ripeästä hakkuusta polttopuuksi. Tulisijojen hyötysuhdetta oli parannettava, ja ensimmäiset varaavat kaakeliuunit suunniteltiin. Kaakeliuunin runko ottaa ja varastoi lämmön tehokkaasti.

Lue lisää

tulitikutkateen

Koko paketti tulitikut käteen -periaatteella

Uunisepät on mukana takan hankinnassa suunnittelusta viimeistelyyn ja ensimmäisen tulen sytyttämiseen.

Palveluumme kuuluu:

 • Neuvontapalvelu
 • Henkilökohtainen suunnittelu
 • Tarjouslaskelmat
 • Takan asennus
 • Hormin asennus
 • Luovutus ja käyttöopastus
 • Käyttötuki

Lue lisää

vinkit

Klapeilla fiksua ja luonnollista lämpöä

Puu on kotimainen, uusiutuva polttoaine. Puunpoltto ei kiihdytä ilmastonmuutosta, sillä puut sitovat kasvaessaan ilmakehän hiilidioksidia saman määrän kuin niiden palaessa vapautuu. Hyvässä tulisijassa ja oikein poltettuna puun energia voidaan muuttaa puhtaasti lämmöksi.

Lue lisää

Varaa aika myymäläämme tai
tulisija-asiantuntijamme kotiisi

Varaa tästä! ›