Takan hankinta asuttuun kotiin on helppoa.

Talon lämpötehokkuuden päivittäminen kannattaa! Energian hinnan jatkuvasti noustessa kodin lämmitysmuodon vaihtaminen on ajankohtainen asia. Puilla lämmittäminen tuo turvallisuutta, lisää asumismukavuutta ja pienentää tuntuvasti energialaskua.

Varaavan takan hankinta on järkevä päätös. Valmistalot on jo lähes poikkeuksetta varustettu varaavalla tulisijalla. Vanhan talon saneerauksessa varaavan takan hankinta on yksi tärkeimpiä päätöksiä, kun halutaan suosia kotimaista bioenergiaa. 

Asiantuntija apuna 

Tekninen kotikäynti tehdään kaikkiin saneerauskohteisiin. Uuniseppien tulisija-asiantuntija tekee veloituksetta kotikäynnin, jolloin määritetään uunin sijainti, suojaetäisyydet, sekä mahdollisesti tarvittava perustus tai sen vahvistus. Hän selvittää hormiin ja palomuuriin liittyvät asiat, auttaa kotitalousvähennyslomakkeen täyttämisessä ja neuvoo kaikissa lupa-asioissa.

Jos rakennuksessa on takkavaraus ja tulisija asennetaan sille suunniteltuun vanhaan paikkaan, ei perustusta tarvitse huomioida. Rakenteen kantavuus on selvitettävä vanhoissa taloissa, joissa on välipohjaratkaisu. 

Tilaa maksuton kotikäynti

 

Puulämmityksen veroista tunnelmaa et saa millään muulla lämmitystavalla! 

Vanhan hyvin palvelleen takan tilalle nousee uusi kaunotar muutamassa päivässä, oli kysymys sitten perinne- talosta tai uudemmasta asumuksesta. Uuniseppien mallistosta löytyy mieluisa vaihtoehto niin kartanoon, taloon kuin mökkiinkin. Tulisija on mahdollista asentaa myös kohteeseen, jossa vanhaa savuhormia ei ole. Uuniseppien kokonaispalvelu kattaa koko paketin, perustuksesta piippuun ja sadehattuun. Ammattitaitoiset Uunisepät suojaavat lattian sekä seinät huolellisesti ja purkavat tarvittaessa vanhan takan. Asennuksen jälkeen työn jäljet siivotaan ja uusi takka luovutetaan asiakkaalle sytytystä vaille valmiina. 

 

 

 

 

"Vanhan perintötalon korjaus toimivaksi asunnoksi oli kova urakka. Talon ’hengen’ ja kodikkuuden halusimme säilyttää, mutta mukavuudesta emme suostuneet tinkimään. Alkoi perusteellinen suunnittelu, joka vaati aikaa. Sinä aikana tulivat tutuksi lupahakemukset, perinnerakentaminen, vanhat ja uudetkin materiaalit, työtavat, monenlaiset tekijät ja lukuisat lämmitysvaihtoehdot.
Se on nyt valmis. Meidän oma Villa. Herään aamuisin usein en- simmäisenä ja hiivin alakertaan. Kierrän alakerran huoneet ja katselen ikkunasta pihapolulle. Nautin tunnelmasta. Pysähdyn hetkeksi nojaamaan salin kaa- keliuuniin, joka vielä aamullakin hohtaa miellyttävästi lämpöä. Tässä on hyvä olla.”

– Onnelliset taloremontoijat Heidi ja Kari