Tee oikea ekoteko: hanki varaava takka!

Puu on kotimaista, puhdasta ja ympäristöystävällistä polttoainetta. Puilla lämmittäminen tuo turvallisuutta, lisää huomattavasti asumismukavuutta ja pienentää tuntuvasti energialaskua.

Kodin lämmitysmuodon vaihtaminen on monelle juuri nyt ajankohtainen asia. Energian hinnan jatkuva nousu sekä jokatalviset sähkökatkot puoltavat vaihtamista järkevämpään lämmitystapaan.


Millainen tulisija tarvitaan?

Kunnon takka lämmittää, säästää, ehostaa kotiasi ja luo tunnelmaa. Tulisijaa hankittaessa tulee miettiä käytetäänkö tulisijaa ensisijaisesti lämmitykseen tai ehkä ruoanlaittoon ja leivontaan vai hankitaanko se tunnelmanluojaksi tai sisustustarkoitukseen. 


Takka on kodin sydän

Takkatuli kokoaa perheen ja ystävät yhteen, se lämmittää ja luo viihtyvyyttä ja kodikasta tunnelmaa. Se on myös tärkein ja näkyvin osa kodin sisustusta. Ei siis ole yhdentekevää, millaisen takan valitset, sillä takka kestää vielä seuraavillekin sukupolville. Upea ja toimiva takka nostaa myös reilusti talosi arvoa.


Tehoa tarpeen mukaan

Tulisijan koko ja teho määräytyy lämmitettävän tilan pinta-alan mukaan. Mitä suurempi tila, sen tehokkaampi takka. Tulisijan lämmitysominaisuudet määräytyvät käyttökohteen ja tarkoituksen mukaan. Vapaa-ajan asunnossa tarvitaan usein lämpöä nopeasti, kun taas omakotitalossa tasaisesti ja pitkään. Tulisija tulee sijoittaa keskeiselle paikalle, jotta lämpö jakautuisi mahdollisimman tasaisesti ympäröivään avoimeen tilaan

Säästä energiaa

Tulisijan järkevä käyttö pienentää pientalon lämmitysenergialaskua. Lämmityskauden aikana varaavan tulisijan lämmitys 3–5 kertaa viikossa vähentää tuntuvasti muun lämmitysenergian tarvetta.


Verraton lämpökasetti

Lämpökasetti on varaavan takan lisävaruste, joka antaa lämmintä ilmaa heti sytyttämisen jälkeen.


Ilmainen kotikäynti ja toimenpiteiden kartoitus

Tulisija-asiantuntija tekee ilmaisen kotikäynnin, jossa kartoitetaan uunin pystytykseen tarvittavat toimenpiteet.

Kartoituksella määritetään uunin sijainti ja suojaetäisyydet sekä mahdollisesti tarvittava pohjanvahvistus. Tulisija-asiantuntija laskee tarjouksen koko tulisijaremontista, perustuksesta piippuun.

Yksi hinta, yksi urakka

Turvallinen kokonaisuus takuutyönä samalta toimittajalta on helppo ratkaisu. Kaikki tarvikkeet toimitetaan kertatoimituksena ja asentajat hoitavat koko urakan kerralla. Asiakkaalta säästyy aikaa, rahaa ja vaivaa. Uunisepillä on valmiita pakettiratkaisuja, jolloin takka ja hormi ovat varmasti yhteensopivia. Uuniseppien takka-asiantuntija on apuna suunnittelusta ensimmäisen pesällisen sytyttämiseen saakka.

Kotitalousvähennys

Vähennyksen vuotuinen enimmäismäärä 2015 alkaen on 2400 euroa. Vähennys on henkilökohtainen. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä löydät osoitteesta www.vero.fi.


Perustuksen vahvistus

Perustuksen vahvistusta suunniteltaessa tarkistetaan pohjan kantavuus. Perustus vahvistetaan tarvittaessa tulisijaremontin yhteydessä asianmukaisella tavalla.


Itse asennettavat takkapaketit

Uuniseppien takoista Balladin voi asentaa mainiosti myös itse. Tarvikepaketin mukana on selkeät asennusohjeet. Isot takat asentaa aina koulutettu asentaja, Uuniseppä.