VÅRA TJÄNSTER

Valet av uppvärmning har långtgående konsekvenser

Valet av värmesystem är ett av de viktigaste besluten för den som bygger hus. Det har konsekvenser för trivseln och ekonomin under husets hela livslängd. Att byta ut det system man en gång valt är oftast dyrt och besvärligt, ibland rentav omöjligt.

Valet av uppvärmning och planeringen av energiekonomin försvåras av att det finns många olika alternativ och att det sällan går att peka på ett enda rätt alternativ för objektet i fråga. Utöver egenskaperna hos olika system påverkas valet bland annat av egna preferenser och erfarenheter, ekonomiska faktorer samt husets och byggplatsens möjligheter och begränsningar. Valet blir inte heller lättare av att priset på olja och el ibland varierar rätt kraftigt. De sammanlagda kostnaderna för värmesystemet består av investeringen under byggfasen, energikostnaderna, fasta årliga grundavgifter och kostnader för underhåll och reparation.

Investeringskostnaderna omfattar planering av systemet, inköp och installation av anordningar, anslutning till samhällets energinät och utrymmen som systemet kräver. Driftskostnaderna består inte enbart av uppvärmningsenergin, utan också av bostadens och fastighetens elförbrukning, grundavgifter samt kostnader för underhåll och reparation.

De vanligaste energikällorna för värme är el, jordvärme och ved.

uuteen taloon

Fördelar för dig som köper nytt hus

En värmelagrande eldstad för Uunisepät är en klok satsning för ditt nya hus.

Följande fördelar får du bara av en partner till Uunisepät:

 1. Avgiftsfri expertassistans i planeringsfasen.
 2. Avgiftsfria besök på byggplatsen.
 3. Extra rabatt om husförsäljaren är partner till Uunisepät.
 4. Världens bästa värmelagrande eldstad.

Läs mer

vanhaan taloon

Att köpa eldstad till ett befintligt hus är lätt

Det lönar sig att uppgradera värmeeffektiviteten i huset! När energipriserna ständigt stiger kan det bli aktuellt att byta värmekälla för ditt hem. Vedeldning ger säkerhet, höjer hemtrevnaden och minskar energiräkningarna kännbart.

Läs mer

vapaa ajan asuntoon

Våra eldstäder är pricken över i:et på stugan

Naturen och dess närhet har en lugnande inverkan. Ofta är ens egen stuga världens bästa ställe, där man kan glömma stress och bekymmer. Där har man tid att bara vara och njuta av naturen, friden och samvaron.

Läs mer

tarinamme

Vår historia

Att behärska elden är en konst som gjort det möjligt för människor att klara sig på våra nordliga breddgrader, och eldstäder har ända sedan hedenhös ingått i våra boningar. I slutet av 1700-talet gav den snabba avverkningen av skog anledning till oro. Man blev tvungen att förbättra verkningsgraden, och man utformade de första värmelagrande kakelugnarna. Kärnan i en kakelugn tar upp och lagrar värme effektivt.

Läs mer

tulitikutkateen

Komplett paket med tändsticksfärdig leverans

Uunisepät hjälper dig med ditt köp från planering ända fram till dess att du tänder din första brasa.

Våra tjänster omfattar:

 • Rådgivning
 • Individuell planering
 • Offertkalkyler
 • Installation av eldstad
 • Installation av skorsten
 • Överlåtelse och handledning i användning
 • Användarstöd

Läs mer

vinkit

Ved är ett smart och naturligt sätt att värma

Ved är ett inhemskt, förnybart bränsle. Vedeldning skyndar inte på klimatförändringarna, eftersom veden inte avger mer koldioxid när den brinner än träden tar upp ur atmosfären medan de växer. En bra eldstad och korrekt eldning omvandlar energin i veden till ren värme.

Läs mer

Boka förevisning med Uunisepäts närmaste försäljare

Boka här! ›