Till stugan

Våra eldstäder är pricken över i på stugan

Naturen och dess närhet har en lugnande inverkan. Ofta är ens egen stuga världens bästa ställe, där man kan glömma stress och bekymmer. Där har man tid att bara vara och njuta av naturen, friden och samvaron.

Eldstaden är ett viktigt inslag i stuglivet. Kring brasan samlas man med familj och vänner, och njuter av värmen och den speciella stämningen. Många önskar att den finska sommaren vore längre, och att man kunde tillbringa mer tid på stugan. En effektiv eldstad får stugsäsongen att gå från tidig vår till sen höst – eller rentav året om! En regnig sommar är det skönt att höra regnet smattra, när luften inomhus är torr och behaglig.

Välj en eldstad med de bästa egenskaperna

En eldstad på stugan ska ha andra egenskaper än en i ett vanligt enfamiljshus. När man kommer fram till stugan är det viktigt att få upp värmen snabbt. Särskilt viktigt är det under den kalla tiden: på vintern, tidigt på våren eller sent på hösten. Huset har ofta stått kallt länge, men kärnans material och tändspjället i Uunisepäts eldstäder gör dem lätta att tända även när de är kalla.

På stugan är eldstaden ofta den enda värmekällan, vilket gör en värmelagrande spis till det rätta valet för att hålla värmen ända till morgonen. För stugfolk har Uunisepät tagit fram flera olika alternativ som förenar alla viktiga egenskaper för en stugspis.

400x600 sytytyspelti

Tändspjäll

Uunisepäts egenutvecklade tändspjäll gör det enkelt att tända en kall eldstad. Med spjället kan man skapa drag i eldstaden som gör det enkelt att tända brasan även om eldstaden stått oanvänd en längre tid.

400x600 lampokasetti 2

Värmekassett

Värmekassetten avger varm luft så snart du tänt brasan. Den avlägsnar fuktigheten och avger värme med upp till 5 kW effekt utan att minska eldstadens värmelagringskapacitet eller förkorta tiden som eldstaden avger värme. Kassetten fungerar utan el och kan inkluderas i alla våra modeller. Värmekassetterna säljs endast av Uunisepät.

400x600 tuplakierto

Dubbelcirkulation

Dubbelcirkulation är Uunisepäts effekthöjande system för att få ut mer värmeenergi ur din ved. Du sparar ved och värmer mer ekonomiskt med mindre utsläpp. Våra eldstäder avger värme i hela 15–35 timmar.

Boka förevisning med Uunisepäts närmaste försäljare

Boka här! ›