Turvallinen hormivalinta

Turvallinen ja helppo valinta.

Metalli- vai harkkohormi? Musta vai valkoinen? Entäs korvausilma?

Tämän päivän rakentajista yli puolet valitsee modernin ja sileäpintaisen pyöreän metallihormin, se sopii tyyliltään erityisesti kivi- tai laattapintaiseen tulisijaan. Perinteitä kunnioittava rakentaja valitsee usein slammatun kulmikkaan harkkohormin. Valitsetpa kumman hormin tahansa, olemme varmistaneet tulisijan ja hormin turvallisen yhteensopivuuden, sekä hyvän vedon ilman erillisiä apulaitteita. Tarvittaessa saat hormiin yhdistetyn korvausilmaratkaisun. Toimimme Euroopan johtavan savupiippujen valmistajan Schiedelin kanssa. Schiedelin paloturvallisia kokonaisratkaisuja on kehitetty pitkäjänteisesti jo yli 70 vuoden ajan. Schiedel antaakin hormeilleen 10 vuoden takuun. Kuten tulisijoissa, myös hormeissa turvallisuus on meille tärkein asia. Turun Uuniseppien asentajat ovat asentaneet ympäri Suomen jo 25 000 Schiedelin hormia varaaviin tulisijoihin, joista ei ole lähtenyt yhtään tulipaloa. Tämä on meille kunnia-asia myös jatkossa.

uunisepat takka hormi iki steel web

IKI-Steel-metallihormi

Metallihormi on laadukas ja paloturvallinen, ruostumaton valmishormi. Se on siro (Ø 250 mm) ja tyylikäs, sileäpintainen hormi, ja sitä saa useissa eri väreissä. Voit valita harjatun teräksen, mustan, valkoisen, harmaan tai vaikka tiilenpunaisen hormin. Sopii siis vaativankin sisustajan makuun. Metallihormi on erinomainen ratkaisu kun hormi lähtee tulisijan päältä.

Metallihormin eristeenä käytetään kovaa kuumuutta kestävää ja sintraantumatonta keraamista eristettä, se takaa paloturvallisuuden.

Lataa IKI-steel-hormin asennusohje ›

Lataa IKI-Steel-hormin suoritustasoilmoitus – maalatut ›

Lataa IKI-Steel-hormin suoritustasoilmoitus – kirkas-ja-harjattu ›

 

  

harkkohormi takka netti

IKI-harkkohormi

IKI-Harkkohormi on markkinoiden siroin (320 mm x 320 mm) harkkohormi. Harkkohormin voi pinnoittaa sisustukseen sopivimmalla tavalla, joko slammata antiikkilaastilla tai värillisellä laastilla. Sen voi myös pinnoittaa laatalla tai vaikka kivellä. Hormin voi liittää tulisijaan alhaalta, ylhäältä tai tulisijan päältä.

Harkkohormin keraaminen sisäputki on rapautumaton ja haponkestävä, kuumuutta erinomaisesti kestävä. Keraamisen sisäputken sileä pinta pysyy puhtaana eikä juurikaan nokeennu. Siksi sillä onkin 30 vuoden toimivuustakuu nokipalon ja kondenssikosteuden osalta.

Korvausilma

Nykyaikaisen tulisijan korvausilmaratkaisulla korvausilma tuodaan joko AIR-hormin tai alapohjan kautta. Erillisiä venttiileitä ei tarvita. Erinomainen ratkaisu myös matalaenergia- ja passiivitaloihin.

Palomuuri

Palomuurin voi integroida lähes kaikkiin Uunisepät takkoihin, jolloin takan pinnoitus saadaan huomaamattomasti seinään kiinni.

Turvallinen kokonaisratkaisu

Uuniseppien toimittamat hormikokonaisuudet täyttävät kaikki vuoden 2018 alussa tulleet paloturvallisuusvaatimukset.

Lue lisää asetuksista alta.
Toimitamme vaaditut tuli- ja hormisuunnitelmat jo talosi suunnitteluvaiheessa, joten sinun ei tarvitse huolehtia niistä.

  • EN 13063-1 T600 N1 D3 G100 -harkkohormi on testattu T600 lämpötilaluokassa, jolloin suojaetäisyys on 100 mm.
  • EN 13063-1 T600 N1 D3 G100 -tandemhormin lämpötilaluokka on T600 ja suojaetäisyys 100 mm.

Lataa IKI-harkkohormin asennusohje ›

Lataa IKI-harkkohormin suoritustasoilmoitus ›

 

Varaa aika myymäläämme tai
tulisija-asiantuntijamme kotiisi

Varaa tästä! ›