Kaikki tiedustelut osoitteeseen uunisepat@uunisepat.fi

Takkojemme sydän on paras mahdollinen – suomalainen oliviinikivi

Uuniseppien tulisijojen runkoaine louhitaan Suomen kallioperästä. Oliviinikivi murskataan runkoaineeksi ja valetaan elementeiksi.

Mäntyharjun oliviinikivi on puhdas luonnontuote ja sopii erinomaisesti tuotteisiin, jotka altistuvat korkeille lämpötiloille ja toistuville lämpötilan vaihteluille. Se varaa lämpöä tehokkaammin kuin useimmat tulisijamateriaalit ja luovuttaa sitä tasaisesti ja pitkään. Oliviinikivi ei rapaudu eikä siitä vapaudu radonia.

Mäntyharjun Oliviinikivi on Suomen raskain tunnettu kiviaines. Sen ominaispaino on n. 3300 kg/m³.

Tulisijamme testataan omassa ajanmukaisessa testauslaboratoriossa yhteistyössä VTT:n kanssa.

Uuniseppien kehittämän ja patentoiman IKON-toisioilmakasetin avulla kaikkien Uuniseppien varaavien tulisijojen päästöt alittavat merkittävästi vuoden 2022 alussa voimaan tulleen Ekodesign-direktiivin päästövaatimukset. IKON on valmiina Uuniseppien varaavissa tulisijoissa ja toimituksen mukana on myös virallinen päästötodistus.

Innovatiivisuutta ympäristön ja käyttäjän hyväksi

Uunisepät on kehittänyt perinteistä varaavaa takkaa tehokkaammaksi, turvallisemmaksi ja käytössä monipuolisemmaksi. Kehitystyö vaatii jatkuvaa testaamista ja tutkimusta. Tämä on myös ympäristön ja käyttäjän eduksi.

Normaali alaliitos

Erinomainen varauskyky perustuu savukaasujen pitkään kiertoon takan sisällä, jolloin takan massaan varastoituu enemmän lämpöä.

Aito tuplakierto

Tuplakierto on lisätehojärjestelmä, jolla puusta saadaan enemmän lämpöenergiaa. Puuta ei tarvita niin paljon, jolloin lämmitys on taloudellista ja päästöt pienet.

Sytytyspellit auki

Sytytyspellin ansiosta takkaan saa suoran vedon sytyttämisen ajaksi. Näin pitkäänkin kylmänä olleen takan sytyttäminen on vaivatonta.

Turvallinen ja helppo valinta

Metalli- vai harkkohormi? Musta vai valkoinen? Entäs korvausilma?

Tämän päivän rakentajista yli puolet valitsee modernin ja sileäpintaisen pyöreän metallihormin. Se sopii tyyliltään erityisesti kivi- tai laattapintaiseen tulisijaan. Perinteitä kunnioittava rakentaja valitsee usein slammatun kulmikkaan harkkohormin. Valitsetpa kumman hormin tahansa, olemme varmistaneet tulisijan ja hormin turvallisen yhteensopivuuden, sekä hyvän vedon ilman erillisiä apulaitteita. Tarvittaessa saat hormiin yhdistetyn korvausilmaratkaisun. Toimimme Euroopan johtavan savupiippujen valmistajan Schiedelin kanssa. Schiedelin paloturvallisia kokonaisratkaisuja on kehitetty pitkäjänteisesti jo yli 70 vuoden ajan. Schiedel antaakin hormeilleen 10 vuoden takuun. Kuten tulisijoissa, myös hormeissa turvallisuus on meille tärkein asia. Turun Uuniseppien asentajat ovat asentaneet ympäri Suomen jo 25 000 Schiedelin hormia varaaviin tulisijoihin, joista ei ole lähtenyt yhtään tulipaloa. Tämä on meille kunnia-asia myös jatkossa.

IKI-Steel-metallihormi

Metallihormi on laadukas ja paloturvallinen, ruostumaton valmishormi. Se on siro (Ø 250 mm) ja tyylikäs, sileäpintainen hormi, ja sitä saa useissa eri väreissä. Voit valita harjatun teräksen, mustan, valkoisen, harmaan tai vaikka tiilenpunaisen hormin. Sopii siis vaativankin sisustajan makuun. Metallihormi on erinomainen ratkaisu kun hormi lähtee tulisijan päältä.

Metallihormin eristeenä käytetään kovaa, kuumuutta kestävää ja sintraantumatonta keraamista eristettä, joka takaa paloturvallisuuden.

Lataa IKI-Steel-metallihormin asennusohje ›

Lataa IKI-steel-hormin suoritustasoilmoitus – maalatut ›

Lataa IKI-steel-hormin suoritustasoilmoitus – kirkas ja harjattu ›

IKI-harkkohormi

IKI-Harkkohormi on markkinoiden siroin (320 mm x 320 mm) harkkohormi. Harkkohormin voi pinnoittaa sisustukseen sopivimmalla tavalla, joko slammata antiikkilaastilla tai värillisellä laastilla. Sen voi myös pinnoittaa laatalla tai vaikka kivellä. Hormin voi liittää tulisijaan alhaalta, ylhäältä tai tulisijan päältä.

Harkkohormin keraaminen sisäputki kestää erinomaisesti kuumuutta. Lisäksi se on rapautumaton ja haponkestävä. Keraamisen sisäputken sileä pinta pysyy puhtaana eikä juurikaan nokeennu. Siksi sillä onkin 30 vuoden toimivuustakuu nokipalon ja kondenssikosteuden osalta.

Korvausilma

Nykyaikaisen tulisijan korvausilmaratkaisulla korvausilma tuodaan joko AIR-hormin tai alapohjan kautta. Erillisiä venttiileitä ei tarvita. Erinomainen ratkaisu myös matalaenergia- ja passiivitaloihin.

Palomuuri

Palomuurin voi integroida lähes kaikkiin Uuniseppien takkoihin, jolloin takan pinnoitus saadaan huomaamattomasti seinään kiinni.

Turvallinen kokonaisratkaisu

Uuniseppien toimittamat hormikokonaisuudet täyttävät kaikki vuoden 2018 alussa tulleet paloturvallisuusvaatimukset. Lue lisää asetuksista alta.

Toimitamme vaaditut tuli- ja hormisuunnitelmat jo talosi suunnitteluvaiheessa, joten sinun ei tarvitse huolehtia niistä.

– EN 13063-1 T600 N1 D3 G100 -harkkohormi on testattu T600 lämpötilaluokassa, jolloin suojaetäisyys on 100 mm.

– EN 13063-1 T600 N1 D3 G100 -tandemhormin lämpötilaluokka on T600 ja suojaetäisyys 100 mm.

Lataa IKI-harkkohormin asennusohje ›

Lataa IKI-harkkohormin suoritustasoilmoitus ›